This site doesn’t use cookies 👍

Conferentie & Algemene Vergadering dpo pro

Date/Time
Date(s) - 21/02/2022
14:30 - 17:00

Categories


Geachte Leden,

dpo pro nodigt u uit voor een speciaal evenement. Deze bestaat uit twee conferenties en presentaties en zal eindigen met de Algemene Vergadering van dpo pro.

Tijdens de Algemene Vergadering zal, in overeenstemming met de voorschriften van de statuten, een verkiezing van de Raad van Bestuur plaatsvinden.

Conferentie & presentatie:

 • Interacties tussen DPO's en de toezichthouder: observaties vanuit de Vlaamse Toezichtcommissie gegeven door de Heer Peter Berghmans.


Peter Berghmans is lid van de Vlaamse Toezichtcommissie. Daarnaast is hij CEO van het Data Protection Institute. Sinds 2003 specialiseerde hij zich, eerst als informatieveiligheidsconsulent en later als DPO, in gegevensbescherming en informatieveiligheid.

In zijn beginjaren was Peter vooral actief bij lokale besturen. Nadien specialiseerde hij zich de toepassing van AVG in de gezondheidssector. Met het Data Protection Instituut bouwde Peter een netwerk uit van experts in Gegevensbescherming.

Zijn passie voor het lesgeven vertaalt hij in opleidingstrajecten voor DPO’s.

De Vlaamse Toezichtcommissie (VTC) is een regionale toezichthouder die opgericht werd door het Vlaamse eGovdecreet. Tijdens deze presentatie gaat Peter in op de interactie tussen DPO’s en de toezichthouder vanuit zowel zijn ervaring als DPO als observaties vanuit het VTC.

 • Evaluation de la loi belge sur la protection des données gegenve door de Heer Jean-Marc Van Gyseghem


Jean-Marc Van Gyseghem behaalde zijn diploma rechten aan de Universiteit van Leuven (UCL, Louvain-la-Neuve, België) in 1995 en zijn DESS in medisch recht aan de Universiteit van Poitiers (Frankrijk) in 1996.

Sinds 1997 is Jean-Marc Van Gyseghem lid van de Brusselse balie en sinds 2012 vennoot van het advocatenkantoor Rawlings Giles. Hij is gespecialiseerd in ICT, medisch recht (met inbegrip van burgerlijke aansprakelijkheid), verzekeringen, privacy, gegevensbescherming en e-healthdiensten en -producten.

Hij is door de ITU (VN-agentschap voor informatie- en communicatietechnologieën) en de Raad van Europa aangesteld als deskundige inzake gegevensbescherming, voornamelijk pseudonimisering en persoonsgegevens.

Sinds december 2001 is hij ook werkzaam bij het Onderzoekscentrum voor Informatie, Recht en Samenleving (www.crids.eu) van de Universiteit van Namen (België), waar hij nu senior onderzoeker is en hoofd van de onderzoekseenheid "Vrijheden in de informatiemaatschappij". Hij wordt vaak uitgenodigd om mededelingen te presenteren over gegevensbescherming en over e-gezondheid. Hij is de auteur van verschillende papers en boekhoofdstukken in dit domein.

Hij is lid van een ethisch comité in een Belgisch ziekenhuis en adjunct-directeur van de "Collection du Crids".

 • dpo connect: resultaten voorgesteld door de Heer Bruno Lambotte vice-voorzitter van dpo pro

Dagorde van de Algemene Vergadering: dpo pro

 1. Samenstelling bureau
 2. Overzicht van de activiteiten in 2021
 3. De stand van de ledenontwikkeling
 4. Voorstelling jaarrekening en financiële situatie
 5. Kwijting aan de bestuurders
 6. Resultaten van de stemming
 7. De toekomst van de beroepsvereniging

Timing:

 • Webinar time : 14u30 – 16u00
  • 14u30 – 15u00 :  Peter Berghmans (DPI) -  Interacties tussen DPO's en de toezichthouder: observaties vanuit de Vlaamse Toezichtcommissie (VTC)
  • 15u00 – 15u30 : Jean-Marc Van Gyseghem (Rawlings Giles Law Firm) - Evaluation de la loi belge sur la protection des données de 2018
  • 15u30 – 15u45 :  Bruno Lambotte - Resultaten van dpo connect
 • Algemene Vergadering : 16u00-17u00 

Commentaar:

Dit evenement wordt exclusief voor dpo pro leden georganiseerd.

De webinar link (via 3CX) zal u op 2022, februari 20, worden toegestuurd.

Met vriendelijke groet,

dpo pro Team

Bookings

Bookings are closed for this event.

dpo pro
info@dpopro.be BE 0688.902.413
Stuiverstraat 8 1000 Brussels

Professional Union of DPOs in Belgium © 2022 - Privacy notice