This site doesn’t use cookies 👍

« There is nothing so stable as change (Bob Dylan) – De rol van de (nieuwe) inspectiedienst »

Date/Time
Date(s) - 16/06/2022
16:00 - 17:00

Categories


Mevrouw, Meneer,
Beste leden,

Medegefinancierd door de Europese Commissie en in samenwerking met DPO-PRO en de GBA, nodigt dpo pro u uit voor een Nederlandstalig webinar op 16 juni 2022 @ 16u00.

Mr. Peter Van den Eynde,  Inspecteur-generaal van de (nieuwe) inspectiedienst van de GBA presenteert: 

« There is nothing so stable as change (Bob Dylan) – De rol van de (nieuwe) inspectiedienst »

 

Biografie: 

Peter Van den Eynde is sinds eind 2006 rechtskundig adviseur bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), de vroegere Privacycommissie. Daar werkte hij eerst op de afdeling externe betrekkingen. In die hoedanigheid was hij ook van bij het begin van de Camerawet in 2007 nauw betrokken bij de verdere omkadering van deze wetgeving. Dit laatste betreft niet alleen het beantwoorden van vragen van een verscheidenheid van betrokkenen (particulieren, bedrijven, overheden en politiediensten), maar ook het voorzien in een specifiek privacy thema rond camerabewaking op de website van de Privacycommissie als het presenteren van de verschillende aspecten van de wetgeving aan geïnteresseerden in gans Vlaanderen.

In januari 2017 werd hij waarnemend afdelingshoofd van de afdeling externe betrekkingen welke later door de privacy hervormingen in 2018 omgevormd werd tot de Eerstelijnsdienst van de GBA.

In april 2019 werd hij door de Kamer van Volksvertegenwoordigers benoemd tot inspecteur-generaal van de (nieuwe) inspectiedienst van de GBA.

Hij startte zijn professionele carrière begin 2000 als universitair medewerker van een politieke fractie in het federale Parlement waar hij zich voornamelijk bezig hield met strafrecht, ethische zaken en ook privacy.

Hij heeft een master diploma in de rechten van de Vrije Universiteit van Brussel en een master diploma criminologie van diezelfde universiteit.

Uur: 

Presentatie: 16u00-17u00

Inschrijving: 

Inschrijving: www.dpoconnect.be 

Commentaar:

De webinar link (via 3CX) is beschikbaar op de dpo connect platform
Dit webinar is alleen beschikbaar voor de leden van dpo connect

Inscrijving via DPO-PRO is niet mogelijk

Met vriendelijke groeten

dpo pro team

The dpo connect was funded by the European’s Union’s Rights, Equity and Citizenship Programme (2014-2020).
The content of this webinar represents the views of the author only and is his/her sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the  information it contains.

dpo pro
info@dpopro.be BE 0688.902.413
Stuiverstraat 8 1000 Brussels

Professional Union of DPOs in Belgium © 2022 - Privacy notice