This site doesn’t use cookies 👍

Data Protection Institute – Privacy Café

Privacy Café

8 november 2021 – 17:30

@ Le Wellington – Waterloo

 

Programma

 

Deel 1: Frank Schuermans

Member-advisor of the Police Information supervisory Body

In de eerste sessie van vanavond, verwelkomen we Frank Schuermans. Frank is een bekend gezicht in de wereld van de gegevensbescherming, met name als voormalig lid van de Commissie voor de Protection of Privacy. Hij is momenteel directeur van de Raad van Toezicht op de politievoorlichting (COC). De politiediensten staan nu ook voor de enorme uitdaging om de nieuwe technologieën naar behoren in hun operaties te integreren. En natuurlijk wil de burger dat alle regels inzake gegevensbescherming in dit verband worden nageleefd. Tijdens deze conferentie zal Frank ons kennis laten maken met de COC en zullen we te weten komen wat de uitdagingen op deze gebieden zijn en wat wij als DPO’s van hen kunnen leren.

 

Deel 2:

Franck Dumortier

Searcher VUB – Consultant Cybersecurity-law.be

Naast zijn rol als trainer aan het Data Protection Institute is Franck Dumortier juridisch onderzoeker aan het Cyber & Data Security Lab van de VUB en consultant bij Cybersecurity-law.be. In zijn presentatie zal Franck de door de GDPR opgelegde beveiligingsverplichting analyseren in het licht van de recente interpretatieve werkzaamheden van de gegevensbeschermingsautoriteiten en de Europese hoven en rechtbanken.

Valéry Vander Geeten

Legal Officer Senior – DPO Centre for Cybersecurity Belgium

Valéry Vander Geeten is juridisch medewerker en functionaris voor gegevensbescherming van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). Hij zal ingaan op de vooruitzichten voor de evolutie van de wettelijke verplichtingen van de NIS inzake beveiliging en incidentenmelding op het gebied van beveiliging van netwerken en informatiesystemen. De NIS-regels zijn momenteel van toepassing op de sectoren vervoer, energie, financiën, gezondheid, drinkwater, digitale infrastructuur en digitale dienstverleners. Het nieuwe voorstel voor een Europese richtlijn (NIS2) voorziet echter in een verruiming van de betrokken soorten exploitanten, verplichtingen en sectoren (bv. telecommunicatie, overheidsdiensten, bedrijven die elektronische apparatuur leveren, levensmiddelenbedrijven en chemische bedrijven).

Subscribe here

Let op! Aantal deelnemers beperkt tot 80!

Inschrijving is gratis, maar is pas geldig na ontvangst van een bevestigingsmail.

Ongeveer een week na uw inschrijving ontvangt u een bericht in uw mailbox met de bevestiging van uw inschrijving of een melding dat u op de wachtlijst staat.

Zorg ervoor dat u deze e-mail ontvangt.

Als je op de wachtlijst staat, ontvang je een bericht van ons als er een plaats vrijkomt.

Voorlopig hebben alumni van DPI voorrang bij de inschrijving. Vanaf dinsdag 19 oktober is de inschrijving open voor het publiek en kun je je inschrijven via de website.

More Information

dpo pro
info@dpopro.be BE 0688.902.413
Stuiverstraat 8 1000 Brussels

Professional Union of DPOs in Belgium © 2022 - Privacy notice