This site doesn’t use cookies 👍

Netwerkavond met David Stevens, voorzitter van de DPA

We hebben gisteren een geweldige netwerkavond gehad met de heer David Stevens, voorzitter van de Data Protection Authority. De voorzitter was relax en stond open voor alle vragen. Hij luisterde naar het publiek en de problemen waarmee de DPO’s worden geconfronteerd.
De heer Stevens verstrekte de eerste informatie over het strategisch plan dat de autoriteit aan het voltooien is. Dit zal aan het einde van de maand openbaar worden gemaakt.
“Privacy becoming a reality” wordt het sleutelwoord voor de komende 5 jaar. Om dit te bereiken, wil de autoriteit twee assen volgen: eerst moeten we burgers de middelen geven om hun privacy te beschermen, maar ook de regels verduidelijken en toepassen.
Verschillende sectoren zullen als prioriteiten worden beschouwd. Er zullen instrumenten voor de GDPR worden ontwikkeld en er moet ook rekening worden gehouden met maatschappelijke uitdagingen. We hebben geen informatie kunnen krijgen over de beoogde sectoren, maar in elk geval zullen ook KMO’s in de sector worden aangesproken. Geen straffeloosheid omdat we kleiner zouden zijn.De gegevensbeschermingsautoriteit gaat de kleinere spelers helpen bij hun nalevingswerk. Mevrouw Pavlina Peneva, die verantwoordelijk is voor de communicatie met de KMO’s, legde vervolgens uit wat de DPA voor hen zal ontwikkelen: gereedschapskisten, wijziging (vereenvoudiging) van de melding van gegevensovertreding is aan de gang. Een “Boost” -project begint in 2020 en een ontwikkeling van veel praktische hulpmiddelen is gepland.Zie hier de presentatie: DPO_pro_GBA-APD_2019_11_05.pdf (89 downloads)

dpo pro
info@dpopro.be BE 0688.902.413
Stuiverstraat 8 1000 Brussels

Professional Union of DPOs in Belgium © 2022 - Privacy notice