This site doesn’t use cookies 👍

Persbericht: dpo pro, de nieuwe Belgische vereniging voor DPO’s

Dinsdag 22 september nam dpo pro, samen met de Belgische tak van de AFCDP, een nieuwe start als de Beroepsvereniging van de Data Protection Officers in België, met de steun van het VBO.

“Onze vernieuwde vereniging zal de uitwisseling van kennis en ervaringen bevorderen. Wij willen de spreekbuis zijn van de privacy professionals bij de Gegevensbeschermingsautoriteit. Op die manier vertegenwoordigen we iedereen die, in alle sectoren, zowel publiek als privaat, instaat voor de implementering van de GDPR”, aldus Koenraad Flamant, voorzitter van dpo pro.

David Steven, voorzitter van de Gegevenbeschermingsautoriteit, staat helemaal achter dit nieuwe initiatief: “Ik ben verheugd om te zien dat privacy professionals zich organiseren, verder professionaliseren en samenwerken in organisaties zoals het vernieuwde dpo pro. Voor de GBA zijn de functionarissen voor de gegevensbescherming (“Data Protection Officers”) een bondgenoot, een ambassadeur om de missie van de GBA op het terrein (mee) waar te helpen maken. Hun expertise en onafhankelijkheid zijn cruciaal, zoals ook benadrukt in de recente uitspraak hierover van onze Geschillenkamer.”

De eerste activiteit van de Belgische vereniging voor Data Protection Officers was een debat over de gevolgen van het Schrems II-arrest en het einde van het Privacy Shield, dat plaatsvond voor de Algemene Vergadering.  Het volledige programma van onze seminars (webinars), conferenties en andere activiteiten vindt u op onze website: www.dpopro.be/nl.

dpo pro
info@dpopro.be BE 0688.902.413
Stuiverstraat 8 1000 Brussels

Professional Union of DPOs in Belgium © 2022 - Privacy notice